Wist u dat…..

De kinderen woensdag middag tegen de wereldkampioen dammen kunnen spelen?
Het leesvirus project bijna is afgelopen en we begin april een eindfeest in Beilen hebben?
Er volgende week Drents wordt voorgelezen? 
We momenteel werken over de 19e eeuw en de stoommachine?
Er woensdag een wetenschap- en techniek bus bij ons op school komt?
Er volgende week vrijdag een topo-toets is?
De kinderen nog 1 keer damles op de dinsdagmiddag van Wim krijgen?
De kinderen de 9 jarigen prik hebben overleefd?
We extra aandacht aan spelling besteden en er allemaal woorden op de deur hangen?
De kinderen vorige week een eigen politieke partij hebben  opgericht en posters hebben gemaakt?


_________________________________________________________________________________________________________________
Het zonnestelstel

Er heeft een heus planetarium op school gestaan. De interactieve show en de films die worden vertoond, sluiten aan op de onderwijspraktijk en worden aangepast aan het niveau van de kinderen. De kinderen hebben op een zeer bijzondere wijze nog meer inzicht in de planeten en het zonnestelsel gekregen. Het thema sprak de kinderen enorm aan en ze hebben vol enthousiasme de lessen gevolgd.

Pjotr :Saturnus is mijn lievelings planeet. Ik vind hem mooi omdat hij een mooie ring heeft. Het is een planeet van het heelal. Hij heeft wel 65 manen … echt heel veel. Er lopen ook robots rond voor informatie. Je kan er zelf niet op lopen.

Tijs: We werken over het zonnestelsel. Donderdag komt er een planetarium op het schoolplein. Daar heb ik veel zin in, want daar kan je allemaal sterren zien en de planeten.

Elin: Dit weet ik over Mars: Mars is de kleinste planeet van ons zonnestelsel. Hij wordt ook wel de rode planeet genoemd. Hij lijkt rood door het bruine roest dat op de planeet ligt. Mars is de 4e planeet van ons zonnestelsel en het kan er wel 63 graden onder nul worden. Mars heeft ook een noord- en zuidpool.

Samijn: We maken zelf een werkstuk in de klas. Dit weet ik al over Venus: Venus is de 2e planeet van het zonnestelsel en het wordt ook wel de zus van de aarde genoemd. Je kan haar soms zien en het is er erg warm. Niemand kan op de planeet leven … te heet.

Roderick: Pluto was een planeet … maar hij is te klein om een planeet genoemd te worden en hebben ze Pluto verwijderd. Mars wordt ook wel de rode planeet genoemd, want er ligt ijzer en roest. Mercurius lijkt een beetje op de maan en het ligt dicht bij de zon en hij is 18 keer kleiner dan de aarde.

Bo: Wist je dat Pluto eigenlijk geen planeet is. We hebben al veel geleerd over planeten. Deze week gaan we nog in een tent. Die tent heet een planetarium … het wordt vast geweldig.

Samanta: We werken over planeten en het zonnestelsel. Donderdag komt er een planetarium naar school, daar kun je in zien waar alle planteren liggen en hoe ze eruit zien. We hebben al veel geleerd over alle planeten. We maken een werkstuk en tekeningen over de planeten en de zon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Call Now Button