Uitkering voor activiteiten

De gemeente Midden-Drenthe vindt het belangrijk dat alle kinderen meegaan met een schoolreisje, op een sport zitten, of bezig zijn met culturele activiteiten zoals zang, muziek of theater.

Voor mensen met een krappe beurs is er een bijdrage in de kosten mogelijk via de gemeentelijke uitkering voor activiteiten. Zowel de ouders als de thuiswonende kinderen kunnen een bijdrage ontvangen, zodat het hele gezin een activiteit buitenshuis kan doen.

Deze regeling is bestemd voor mensen met een laag inkomen en een laag vermogen. Om in aanmerking te komen, mag men een netto inkomen hebben tot maximaal 120% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm.

De hoogte van de uitkering bedraagt € 162,84 per gezinslid per jaar. Met deze uitkering kunnen activiteiten op het gebied van sport, cultuur of educatie betaald worden. U kunt hiermee bijvoorbeeld de contributie aan een muziekclub of sportvereniging betalen. Het is ook mogelijk om hiermee benodigdheden zoals een zwempak aan te schaffen.

Deze uitkering voor activiteiten mag ook gebruikt worden als bijdrage in de kosten van een schoolreisje of een werkweek van school.

Heeft u drie maanden of langer een laag inkomen en een laag vermogen en heeft u dit jaar nog geen gebruik gemaakt van de uitkering voor activiteiten? Vraag dan de uitkering voor activiteiten over 2017 aan.

Weet u niet of u in aanmerking komt? Informeer dan bij de Gemeentewinkel naar de voorwaarden. U kunt ook op onze website http://www.middendrenthe.nl informatie vinden over onze minimaregelingen. Vult u dan bij “zoek en vind” in “minimaregelingen” of “uitkering voor activiteiten”. U kunt ook kijken op de website “Bereken uw recht”. Door het beantwoorden van een paar vragen weet u welke regelingen de gemeente Midden-Drenthe voor u heeft.

Call Now Button