Hulp aan Oekraïne

 In Nieuws
Uit: Dagblad van het Noorden

Creatief aan de slag voor kinderen uit Oekraïne. Leeftijdsgenoten uit Hijken vullen schoenendozen

De oorlog in Oekraïne is een dagelijks terugkerend onderwerp binnen het IKC, ook in Hijken. Arnold Willems, leerkracht bij ’t Hieker Nust: ,,We vinden het belangrijk dat kinderen oog hebben voor anderen. In dit geval voor de kinderen in Oekraïne. We bespreken elke dag de ellende waarin deze kinderen nu zitten en opgroeien.” Daarom steekt de schooljeugd de handen uit de mouwen voor de kinderen uit Oekraïne.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Vluchtelingen uit Oekraïne in opvangcentra op de grens van Polen en Oekraïne kunnen binnenkort een verrassing verwachten. De schooljeugd in Hijken is druk bezig met het vullen en versieren van schoenendozen. De heer Fikkert uit Wijster stelt een aantal vrachtwagens beschikbaar om spullen naar de opvangcentra te brengen. In de vrachtwagens worden onder andere kleding, verpakt voedsel en de dozen van ’t Hieker Nust vervoerd. Wethouder Erjen Derks kwam ter gelegenheid van deze actie donderdagmiddag een kijkje nemen bij ’t Hieker Nust.

Tastbaars

Samen met de kinderen vond leerkracht Arnold Willems dat ze iets moesten ondernemen: ,,Een flessenactie behoorde tot de opties, maar we wilden toch liever iets voor de kinderen zelf doen, iets tastbaars. Zo is het idee ontstaan om schoenendozen te versieren en te vullen met leuke verrassingen. Kinderen maken tekeningen, speeltjes en nemen speelgoed van huis mee die ze kunnen missen. En alle groepen van het IKC werken mee aan de actie.”

Het team van ’t Hieker Nust hoopt dat de kinderen blij zijn met de schoenendozen en dat de oorlog snel voorbij is.

Marjan Zinger

Zie ook: Dagblad van het Noorden

Recente berichten
Call Now Button